Spiller du dine gamle kassettebånd igen og igen?

kasette bånd

Sidder du fast i gamle mønstre og vaner?

Du er sikkert godt klar over det – vores mønstre og vaner er skabt for mange år siden. Mange af dem i vores første leveår. Nogle af dem har vi ikke engang selv skabt, men overtaget fra vores forældre eller endnu ældre generationer. Det siges, at overbevisninger nedarves i syv generationer!

Og i mange henseende er det faktisk rigtig smart, at vi ikke skal opfinde og konstruere vores måde at være til i verden på ny hele tiden. Det er smart, at der i vores hjerne ligger oplevelser, erindringer og erfaringer, vi kan bruge som referenceramme uden at tænke bevidst over det. Så er der mindre at forholde os til og vi kan bruge vores energi på andre ting. F.eks er det smart, at vi ved, hvordan man kører bil, så vi ikke skal lære det på ny hver gang, vi skal ud at køre. Det er også smart, at vi ved, hvordan man koger pasta og steger spejlæg og mange andre ting.

Problemet opstår, når vi “ved”, noget om måden at være til i forhold til os selv og andre fx hvordan man indgår i en nær relation – altså, hvordan man skal være kæreste eller mor, men det bare ikke rigtig fungerer for os alligevel. Når vi har et kasette bånd, hvorpå der står “hvordan man er kæreste”, men det er en mega dårlig version, vi har. Alligevel bliver vi ved med at sætte det samme gamle dårligt fungerende bånd på igen og igen og igen.

Du kender det sikkert… Vi har alle områder i vores liv, hvor vi gentagne gange bliver ved med at gentage et gammelt mønster eller en adfærd. Den med parforholdet er en klassiker, som rigtig mange kender. Vi har en bestemt måde at forholde os til vores kæreste, som vi måske egentlig ikke bryder os om, men i det næste forhold vi indgår i, opfører vi os på præsis samme måde så snart forelskelsesfasen er aftaget. Eller vi bliver ved med at tiltrække den samme type kæreste  selv om vi med vores fornuft ønsker at tiltrække en anden type.

Det første trin i forhold til at bryde gamle uhensigtsmæssige mønstre er bevidsthed! At få øje på mønstret og måske forsøge at forstå, hvorfra det stammer. At forstå dig selv og dit mønstre kan give dig en større forståelse for dig selv i det hele taget og invitere til omsorg, tilgivelse og accept, hvilket igen kan være med til at skabe et mønsterbrud.

I andre tilfælde kan man have succes med simpelthen bare at give slip. Når først man har bevidstheden, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre at sige stop, nu vil jeg ikke have det mønster længere.

Det er den feminine og den maskuline tilgang, som du måske har hørt mig tale om før.

Og så er der genvejen til forandring, som du formentlig også har hørt mig omtale før. Mønstrene ligger rodfæstet i vores underbevidste sind, som vi har adgang til, når vi er i hypnose. Derfor er det så nemt at ændre vaner og mønstre ved hjælp af hypnose. Vi finder frem til roden af din vane og ændre simpelthen den måde, du tænker om det område, dig selv eller din verden.

Jeg ved godt, at det næsten lyder for godt til at være sandt, men det er det ikke! Jeg har selv brudt mange mønstre med hypnose og faktisk har jeg haft et sound track kørende i flere af sessionerne – altså inde i mit hoved. Sidste gang jeg oplevede det, hørte jeg “This girl is on fire” – fed erstatning for et andet udtjent gammelt nummer!  Hvorfor skal det være så svært, når der findes en genvej?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.