Kender du pluto?

Måske ikke, men du kender sikkert det at være i krise… Livskrise, parforholdskrise, identitetskrise, eksistentiel krise osv…. Der hvor Pluto står i horoskopet, er der krise.

Pluto er opkaldt efter den romerske gud for underverdenen svarende til Hades i den græske mytologi og handler om døden, det underbevidste, seksualtiet, transformation og vilje, eller valg. Pluto blev opdaget i 1930, hvor man kan sige, at verden var i krise. Dengang stod den i Krebsens tegn, som også kaldes klan-tegnet. Den umodne side af krebsen er den, der ikke forstår, at vi alle er forbundne og derfor taler om dem og os. Vi er de gode, de andre er onde eller dumme eller grimme. Nogle racer er bedre end andre etc. Vi kender alle historien.

I 76 år var Pluto den 9. planet i vores solsystem, men i 2006 ændrede man kategoriseringen og betegnelsen af en planet og den blev dermed degraderet til en dværgplanet. Det er Pluto imidlertid ligeglad med. Den påvirker os stadig med lige så stor kraft som før. Og den fortæller os, på hvilket livsområde det er tid til transformation. Den beder os om at se på, hvad der er forældet, hvad der skal visne, dø og komposteres, så nyt kan vokse frem? Eller hvad skal frem i lyset og heales?

Pluto har ry for at være skrækindjagende og frygtindgydende. Og det er den jo på sin vis også. Kriser er aldrig rare. Men uden krise ingen vækst eller healing. Vi må med Hades ned i vores egen underverden og kigge på, hvad der er gemt væk af traumer, ubearbejdede følelser, frygt og sorg eller vrede. Vi må finde modet til at se på det, vi har fortrængt, rumme det og slippe det, der skal slippes – det, der skal forgå. Således foregår en forvandling, en healing.

Eller vi kan med vores vilje (Pluto) fortsat forsøge at undertrykke og fortrænge. Men efterhånden kan det ikke længere lade sig gøre. Det er som bekendt badebolden, der holdes under vandet, hvor kræfterne til sidst slipper op. Så vi kan lige så godt smøge ærmerne op og komme i gang.

Pluto er 248 år om at gå rundt i zodiaken (horoskopet) og er derfor ca. 20 år i hvert tegn. For øjeblikket har vi Pluto i Stenbukken, som handler om… verdenskrise… Stenbukken handler om autoriteter, systemer og strukturer og derfor er det dét, der skal transformeres eller reformeres, som det kaldes ift. systemer og strukturer – politiske, kommunale, nationale og virksomhedsmæssige. For eksempel undrer det mig, at der ikke er flere, der taler om at nedlægge kongehuset. Men jeg tror, det kommer, når Pluto går ind i Vandbæreren. For mig at se hører det ikke til i Vandbærerens tidsalder. Det er udemokratisk og det er gammeldags.

I marts 2023 er Pluto på de allersidste grader i Stenbukken og kommer faktisk kortvarigt ind i næste tegn, som er Vandbæreren, men går retrograd (tilbage) i Stenbukken igen. Den går lidt frem i Vandbæreren igen i februar 2024, men tilbage igen og først i december 2024 slipper den endeligt sit tag i Stenbukken.

For at se hvilket livsområde Pluto beder dig om at kigge på, hvis du skulle være i tvivl, skal du kigge på det hus, som Pluto går igennem i øjeblikket. Fordi Pluto er så lang tid om at gå rundt, vil vi ikke alle opleve kriser på alle livsområder og nogle er måske også lettere at tackle end andre.

Der findes 12 astrologiske huse eller livsområder og et af dem , det altid gør virkelig ondt, når der er krise, er én til én relationer eller parforhold. Det er 7. hus, som handler om det. Jeg kender flere, som har Pluto gående i deres 7.hus i øjeblikket og de har alle krise i deres parforhold. Det er som sagt aldrig sjovt imens det står på, men hvis man ved det og hvis man husker på, at krise er nødvendig for vækst og healing, så er det måske lettere at leve med. Der er flere måder at se på temaer i parforholdet i horoskopet, som kan hjælpe med endnu mere indsigt og forhåbentlig forvandling, hvis det er der Pluto laver krise ❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.