Har du også dæmoner i skabet?

 

monster i skabet

Da jeg for lidt over tre år siden havde påbegyndt min rejse hjem til mig selv, var jeg ind i mellem skræmt fra vid og sans! Jeg var bange for dæmonerne i skabet…! Dæmonerne i mit skab – inden i mig.

Jeg husker tydeligt en efterårsaften, hvor jeg sad alene i min stue og skulle lave en øvelse, en form for visualiserings øvelse, hvor man skulle forestille sig, at man gik ind i en bus for der at møde alle sine skyggesider (de sider, vi ikke anerkender).

Jeg sad i min sofa med tæppe på, ild i brændeovnen, stearinlys tændt og dejlig varm te i min kop, alligevel fik jeg nærmest et angstanfald, da jeg skulle lave øvelsen…! 

Jeg var så bange for, hvad jeg ville møde i bussen, når jeg lukkede døren op! Bange for, at jeg ville møde dæmoner og monstre – grimme, væmmelige, onde, uhyggelige og ækle monstre. 

Jeg havde en fornemmelse af, at det var vigtigt for mig, at jeg fik kigget på, hvad der gemte sig under overfladen i mit indre, men jeg turde ikke! Og jeg gennemførte ikke øvelsen den aften…

Ved hjælp af andre metoder fik jeg siden lukket mere og mere op for døren til mit indre og ved du hvad? Der var ingen dæmoner! Der var en lille forsømt og forskræmt pige, der manglede omsorg, forståelse og anerkendelse…

Følelsen af aldrig at være blevet elsket, anerkendt og forstået havde simpelthen resulteret i, at jeg kom til at tro, at jeg dybest set var et forfærdeligt menneske. At jeg ikke var værd at elske. 

Jeg deler min historie, fordi jeg ved, der er andre end mig derude, der har det på samme måde. Som ikke tror, de er værd at elske. Er du en af dem, vil jeg blot sige til dig, at du er værd at elske! Dine forældre har formentlig også gjort det, de har bare ikke formået at vise dig det på en måde, så du følte dig overbevist. Og tro mig, der er ingen dæmoner i dit indre! 

Jeg håber desuden, min historie vil give dig modet til at turde lukke op og tage dig af dit indre barn. Det barn, vi alle sammen har i os, og som i større eller mindre grad har brug for at blive set, anerkendt og accepteret. Tag dig af dine dæmoner i skabet.

Med kærlige hilsner

Janne

Tagget , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.