Forventer du også det umulige af dig selv?

Flying superwoman

Forventer du også det umulige af dig selv?

Forventer du også det umulige af dig selv? Du er ikke den eneste! Alle de kvinder jeg hjælper (uden undtagelse!) har lige præcis det tilfælles. At forvente det umulige af sig selv skaber stress og mistrivsel! 

Forventer du, at du skal være en superwoman? Forventer du af dig selv, at du skal kunne klare alting? At du skal være perfekt til enhver tid? At du skal have overskud og være glad og smilende altid? At du ikke må lave fejl. At du aldrig må være lille og sårbar. At du ikke må bede om hjælp. At det er dit ansvar, hvordan andre har det. At du skal være en god mor – hele tiden, en god kæreste – hele tiden, dygtig til dit arbejde – hele tiden.

Er det fair at stille krav til en fisk, om at den skal kunne klatre i træer? Er det rimeligt? Er du en fisk, som du forventer skal kunne klatre i træer? Er det egentlig fysisk muligt at leve op til de krav og forventninger, du har til dig selv?

Når vi i er en fisk, og vi forventer af os selv, at vi skal kunne klatre i træer, så bliver i stressede! For vi forventer noget af os selv, der ikke kan lade sig gøre. Vi pisker os selv til konstant at løbe hurtigere, til at gøre mere, være mere, nå mere – hele tiden. Problemet er, at vi aldrig bliver tilfredse med os selv og det vi gør, uanset, hvor hurtigt, vi løber eller hvor meget vi når. Vi kommer aldrig i mål. Målstregen findes ikke, når vi forventer det umulige af os selv. Og så bliver vi ulykkelige. Vi føler os håbløse og uduelige.

Lad mig afsløre noget for dig: Superwoman findes ikke! Hun er en illusion – en tegneseriefigur!

Der er ingen, der er perfekt. Alle laver fejl og ingen kan alt. Alle har noget, de har brug for hjælp til. Det er ikke dit ansvar, hvordan andre har det. Og du må godt have lov at være lille og sårbar ind imellem. Når du opdager, at du i virkeligheden er en fisk, at fisk er gode til at svømme i vand, men ikke til at klatre i træer og at du har presset dig selv imod en målstreg, der ikke findes, så kan du ændre dit mønster. Du kan sænke baren, så den faktisk er til at komme over og du kan blive din egen bedste ven i stedet for din værste fjende.

Beslut dig for, at fra i dag, vil du være din egen bedste ven. Og når du føler dig presset og stresset, så stop op og spørg dig selv; hvad er det, der stresser mig lige nu? Stiller jeg krav til mig selv lige nu, som er fysisk umulige at leve op til? Og hvis det er tilfældet, så stop det, du har gang i og sig undskyld til dig selv, præcis som du ville sige det til din bedste ven, hvis du havde været urimelig over for hende!

 

 

Med kærlige hilsner

Janne Kristine Marchman

Tagget , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.