En sommerfugls forvandling

sommerfugls forvandling

Jeg ved, hvordan det er, at have det svært!

En rigtig vigtig egenskab som terapeut er empati – evnen til at forstå eller sætte sig ind i, hvordan andre har det og evnen til at mærke, hvordan andre har det.

Nu har jeg været selvstændig i over et halvt år og haft et godt stykke over 100 sessioner og pludselig slår det mig, at der ikke har været en eneste af sessionerne, hvor jeg har tænkt, at jeg ikke forstod min klient!

Og det føles bare helt fantastisk! Og jo, jeg tror også, det giver mine klienter en følelse af at være forstået.

Der var en gang, hvor jeg havde det rigtig svært! Dengang havde jeg ondt af mig selv og gik og håbede på, at der en dag ville komme en og redde mig. Eller en fe med en tryllestav og vupti, var jeg glad! Ind i mellem mærkede jeg også følelsen af håbløshed og havde flere gange lyst til at give op…!

Dengang var min smerte bare min smerte – i dag er den blevet min styrke!

På et tidspunkt blev jeg klar over, at jeg skulle hjælpe andre mennesker med at få det godt – det var inden jeg selv helt var der… Og på det tidspunkt gik det op for mig, at det faktisk var ok, at jeg havde haft det svært og ind imellem stadig havde det, for det ville blive min styre en dag.

Nu er jeg dér!

Jeg har uddannelse, teknikker og redskaber, men vigtigst af alt, jeg har erfaring – jeg har empati – jeg ved, hvordan det er at have det svært.

Jeg ved, hvordan det er, at føle sig forkert, at føle sig anderledes, at føle sig udenfor, uduelig, ligegyldig –  som en fiasko. At føle sig træt, trist, deprimeret, håbløs, magtesløs, ulykkelig, uelsket, ensom – at have lyst til at køre ud foran en lastbil og gøre en ende på smerten… At føle sig så værdiløs og tænke, at selv ens børn ville være bedre tjent, hvis man ikke var her.

Jeg ved, hvordan det er at være bange – for at være et dårligt menneske, for ikke at være god nok – være en dårlig mor, en dårlig kæreste. Bange for uvished, for forandring, for nye situationer, for fremtiden, for andre mennesker, for kritik, for at sige min mening, for at sige fra, for vrede, for mine egne følelser – bange for at være bange… Bange for at være mig… Og bange for, om det nogen sinde ville blive bedre.

Jeg ved også, hvordan det er at være stresset! At føle sig presset, at løbe stærkt og knokle rundt for at nå det hele og være god nok og gøre det godt nok. Følelsen af at være forpustet konstant kender jeg alt for godt – følelsen af ikke at kunne trække vejret – at føle mig kvalt.

Jeg ved også, hvordan det er at kæmpe mod sig selv. At være kritisk og perfektionistisk – at sætte høje krav, som altid vil være uopnåelige. At tale grimt til mig selv, kritisere mig selv og dømme mig selv.

Jeg ved også, hvordan det er at drikke for meget alkohol og ryge for mange cigaretter eller at have lyst til at spise meget mere, end jeg har brug for. Jeg ved faktisk også, hvordan det er, ikke at spise det, jeg har brug for… Fordi der ingen appetit var eller måske fordi, at så var der da noget, jeg havde kontrol over…

Jeg ved også, hvordan det er at blive skilt. At give slip på drømmen om at have en “rigtig” familie…

Vreden kender jeg også! Vreden og følelsen af, at det er andres skyld, at jeg har det dårligt. At være der, hvor tilgivelse ikke synes som nogen mulighed!

Og måske vigtigst af alt, så ved jeg, hvordan det er at sidde der og tænke – hvad fanden er der galt med mig? Jeg kæmper og knokler, hvorfor kan jeg ikke bare være glad og havde det godt? Der må være noget galt med mig!

Og når jeg nu kender mine mønstre og ved, hvad der er galt, hvorfor pokker kan jeg så ikke bare give slip på dem…?

I dag er min smerte blevet min styrke! I dag er min fortid og min erfaring blevet et vigtigt redskab, der er med til at gøre mig til en rigtig dygtig terapeut. Jeg ved det, fordi jeg kan fortælle dig alle disse ting om, hvordan jeg engang har haft det uden at føle følelserne – uden at føle den mindste smule skam eller ubehag!

Jeg har stadig frygt, der skal overkommes ind i mellem – jo vist, men min grundfølelse er nu glæde og lykke!

Forleden gik jeg en tur i det smukke vintervejr og jeg gik bare og smilede – hele vejen – uden nogen særlig årsag – ud over bare at være til.

Hos mig kan du være sikker på at blive forstået!

Og måske kan du også nå dertil en dag, hvor du kan forvandle din smerte til din styrke… Det håber jeg for dig! Og jeg håber, at min historie kan være med til at give dig et håb om, at det kan du.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.