Det er ikke virkeligheden, der skaber dit liv, men de historier, du fortæller om den

gammel bog

At fortolke sig selv på ny

Det er ikke virkeligheden, der skaber dit liv, det er de historier, du fortæller. Det er din fortolkning af virkeligheden. Dine tanker skaber dit liv.

Rigtig mange af os lider. Vi lider på forskellig vis – fysisk kan vi have smerter, følelsesmæssigt kan vi sidde fast i sorg eller frygt og vi kan være hæmmet af overbevisninger så stærke, at vi ikke flytter os, når noget ikke er godt for os. Måske kender du det… Du bliver sammen med den kæreste, du ikke har det godt med, fordi du ikke tør at være alene. Eller du vælger ikke at søge dit drømmejob, fordi du tror på, at du ikke kan leve op til forventningerne. Så bliver vi hvor vi er og lider…

Sket er sket. Fortiden kan vi ikke lave om på. Men vi kan lave om på vores fortolkning af den. Det er faktisk muligt at vågne op og opdage, hvad det er for nogle historier, du går rundt og fortæller om dig selv, dit liv og dine muligheder – og ændre på tolkningerne!

Et eksempel på en negativ tolkning kunne være denne:
Fordi mine forældre ikke var kærlige overfor hinanden og ikke viste følelser, er jeg ikke særlig god til at være en kæreste og derfor bliver jeg altid forladt af de mænd, jeg holder af.”

Hvis du har en lignende historie, du går rundt og fortæller, så spørg dig selv: Er det sandt, at det er sådan det er? Eller kunne der være andre måder at se det på?

En ny positiv tolkning kunne lyde således:
“Fordi mine forældre havde et dårligt forhold, har jeg besluttet mig for at jeg vil have et kærligt og ærligt forhold. Jeg øver mig derfor hver dag på at acceptere mine følelser og giver slip på de mænd, der ikke er rigtige for mig.”

Et andet eksempel lyder sådan her:
“Jeg er en dårlig mor, fordi jeg råber og skælder mine børn ud. Jeg bliver aldrig en god mor og mine børn ville have det bedre uden mig.”

Og samme historie med ny positiv tolkning:
“Når jeg skælder ud, er det tegn for mig om at jeg ikke har taget mig godt nok af mig selv. Det minder mig om at jeg skal huske at være god ved mig selv, så jeg også kan være god ved mine børn.”

Gad vide, hvilke konsekvenser det har at gå rundt og fortælle negative historier…? For din sundhed, dit selvværd og din trivsel… Jeg kan i hvert fald garantere dig en ting – du bliver ikke lykkelig af det!

Men du kan jo spørge dig selv! Lider du pga. de historier du fortæller? 

Hvilke historier fortæller du om dig selv, dit liv og dine muligheder?

Hvilke konsekvenser har dine tolkninger? 

Mærk efter i din krop, hvad tolkningen gør ved dig!

Er der andre (positive) fortolknings muligheder?
Det er aldrig for sent – start i dag med nye positive fortolkninger! Fordi du fortjener at være glad!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.