Bliver du stresset, når din bil bryder sammen midt på motorvejen?

39952321 - loading broken car on a tow truck on a roadside

Det ville jeg i den grad være blevet for bare få år siden! 

Men ikke længere.

Forleden var jeg på vej fra Ulstrup til Birkerød på forlænget weekend.

Torsdag kl. 17 var bilen pakket, ungerne installeret på bagsædet med madpakke og tablets og alle var glade. Vi glædede os til en weekend på Sjælland.

Men kort før afkørslen til Fredericia begyndte bilen af ryge og tog ikke længere gas…

“For helvede,” tænkte jeg. Men kun et ganske kort øjeblik. I stedet for at blive stresset, irriteret og føle mig magtesløs, som jeg helt sikkert ville have gjort tidligere – med to unger i bilen, en hel masse bagage og meget langt til Birkerød – pressede jeg bilen frem til afkørslen og til højre i det første vejkryds, vi kom til. Jeg tænkte, at det var bedre, end at strande midt på motorvejen.

Derefter fik jeg ringet til autohjælp og stille og roligt forklarede jeg børnene, at vi skulle vente på en lastbil, der ville komme og hente bilen og køre den på værksted og køre os på togstationen og så skulle vi med tog til Birkerød.

Vi ventede i en halv time, hvilket selvfølgelig var lidt kedeligt, men eftersom jeg har lært, at der ikke er nogen grund til at blive irriteret over noget, jeg alligevel ikke kan lave om på, så accepterede jeg bare, at sådan var det. Og så accepterede børnene det også.

Der var flere, der stoppede og spurgte, om vi skulle have hjælp og som tilbød os et lift. En mand rakte slik ud af vinduet til børnene.

Det var dejligt at mærke, at vi ikke var lost og alene, men at der var mange, der ville hjælpe.

Min yngste på 7 år havde ikke prøvet at køre med tog før – så det syntes han, var ret spændende – og så under Storebælt!

For 4 år siden havde jeg ikke troet, at det nogensinde ville være muligt for mig at reagere så afslappet i en situation som den. Jeg håbede det og ønskede det, men jeg troede ikke, det var muligt for mig.

Måske kender du det med at blive stresset i uforudsete situationer?

Man tænker: “Åhh, nej. Det kan jeg ikke overskue. Jeg kan ikke. Det går ikke. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre.”

Man føler sig magtesløs, lille og ked af det. Man synes, det er synd for én. Man bliver offer for omstændighederne.”Hvorfor skal det ske for mig? Hvad har jeg nu gjort?”

Eller man bliver vred og irriteret. “For helvede. Sådan noget lort. Nu gik alle mine planer i vasken. Nu kommer vi mega sent frem og ungerne bliver helt sikkert trætte og begynder at græde og det kan jeg bare slet ikke overskue. Og så er de også trætte i morgen! Og så bliver dagen i morgen også ødelagt! Hele weekenden er ødelagt – for hvordan skal vi nu komme hjem igen og hvordan kommer vi fra togstationen. Det kan jo ikke lade sig gøre…”

Kender du det?

Og kunne du også tænke dig at bevare roen i en uforudset situation?

Måske tænker du ligesom jeg gjorde tidligere; det kan ikke lade sig gøre. Der kommer jeg aldrig til!

Hvis jeg kan, så kan du også!

Hvordan har jeg gjort? Hvordan er det lykkes mig at slippe frygt, kontrol og magtesløshed?

Jeg har fået hjælp. Jeg har arbejdet med min frygt, min uro, min stress og min magtesløshed i hypnoterapi. Og jeg har erstattet den med ro, tillid og tryghed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.