Årsagen er ikke løsningen! Tid til at skifte fokus!

kvinde med kamera

En af grundende til at mange mennesker ikke får den forandring i deres liv, som de ønsker – taber sig, finder en kæreste, begynder at motionere, slipper stress eller hvad det nu er, vi længes efter – er, at vi tror, årsagen er løsningen.

Vi tænker, grubler og spekulerer over, hvorfor vi har det, som vi har det. Vi spørger os selv, hvorfor kan jeg ikke…? Hvad er der galt med mig…? Og nogle gange finder vi svar – fx tænker vi, at vores udfordringer skyldes oplevelser i vores barndom. Hvilket kan være super fint! For indsigt og bevidsthed skaber fundament for forståelse, accept og tilgivelse. Men det løser ikke vores problemer. Det skaber ikke forandringen.

Faktisk kan der også ske det, at vi skubber ansvaret for vores problemer og manglende even til at skabe forandring over på andre. Det er mine forældres skyld at jeg har det dårligt med mig selv og at jeg spiser to poser chips og drikker halvanden liter cola om dagen. Jeg fik ikke den omsorg og anderkendelse, jeg havde brug for.

Og ja, det er i mange tilfælde rigtigt… Men fortid er fortid og den kan vi ikke ændre på. Men vi kan skabe en ny og anderledes fremtid. Vi kan skabe forandring. Men vi fralægger os ansvaret for vores eget liv, hvis vi giver det til andre. Og der er kun én, der kan ændre vores liv – og det er os selv.

Løsningen er i stedet at skifte fokus. At vende blikket imod det vi gerne vil have og det vi gerne vil være i stand til. 

Det svarer lidt til at man går ind til bageren og siger, at man ikke vil have napoleonshatte…

Enten får vi ingenting, fordi vi ikke ved, hvad vi vil have eller også får vi napoleonshatte fordi det er der vi har vores fokus.

Så hvad er det, du gerne vil have?

Mere glæde, mere overskud, mere energi, mere ro, mere kærlighed, mere sundhed, mere latter, mere lethed, mere spontanitet… 

Og hvad vil du gerne være i stand til – blive bedre til?

Spise sundere, motionere, slappe af, sige pyt, sætte grænser, tage vare på dig selv…

Get it? Vil du have forandring, må du skifte fokus – årsagen er ikke løsningen.

De kærligste hilsner

Janne Kristine Marchman

Tagget , , , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.