5 Myter om Hypnose

hypnotiseret mand

5 Myter om hypnose

Der findes mange myter om hypnose. Læs med og find ud af, om myterne taler sandt. 

Mange mennesker kender hypnose fra underholdnings shows fra TV og andre steder. I disse shows ser man folk i hypnose, der ter sig tosset og hopper rundt og gør sig selv til grin. Disse shows har skabt en masse myter, der afholder mange fra at prøve hypnose, hvilket er rigtig synd, da hypnose er et fantastisk terapeutisk redskab, der kan hjælpe os med at skabe forandring i vores liv.  

I dette nyhedsbrev vil jeg forsøge at aflive en del af de myter jeg hører rundt omkring.

Myte 1: Man mister kontrollen, når man er i hypnose

Hypnose er en naturlig tilstand, som vi alle kender og som ligger midt i mellem søvn og vågen. Ofte mærker vi den søndag morgen, når vi har tid til at vågne langsomt. Vi er bevidste om, at vi er ved at vågne, men vi har stadig gang i en drøm. Den tilstand hedder hypnose. Og i den tilstand kan man høre lydene omkring sig, man kan reagere og sige til og fra. Så når man er i hypnose, kan man til en hver tid sige, at man ikke har lyst til det mere. En hypnotisør kan derfor heller ikke få folk til at gøre noget, de ikke selv er med på. Så nej, man mister ikke kontrollen.

Myte 2: Man kan risikere, at man ikke kan komme ud af hypnosen igen

Nej, man kommer altid ud af hypnosen igen. Lige så vel som man altid vågner igen, når man har sovet. Så selv om din hypnotisør skulle risikere at falde død om under hypnosen, så risikerer du altså ikke at ligge tilbage i dagevis indtil nogen finder jer 🙂

Myte 3: Det er ikke alle der kan hypnotiseres

Som udgangspunkt kan alle normalt fungerende mennesker hypnotiseres. Den vigtigste forudsætning er, at man er i stand til at slappe af. Det kan selvfølgelig være en udfordring, hvis man lider af angst eller er ekstremt bange for at miste kontrollen. Men det er noget, der kan trænes og læres, så ofte bliver man bedre og bedre for hver session til at komme hurtigt og dybt i hypnose.  

Myte 4: Det er hypnosen, der skaber forandringen

Når vi er i hypnosen er vi mere modtagelige for forandring – nye mere positive måder at tænke på. Men det er ikke hypnosen i sig selv, der skaber forandringen men derimod den bevidste indsigt man får, når man er i hypnose. Det er altså et aktivt samarbejde mellem dig og hypnotisøren. Du får altså ikke en forandring forærende, du skaber den selv i samarbejde med din hypnotisør.

Myte 5: At være hypnotisør kræver magiske evner

Nej, hypnose er en teknik, der kan læres af alle, der har lyst til at arbejde med mennesker og hjælpe dem med at skabe forandring i deres liv. Hypnose er hverken magisk eller mystisk!

Har du spørgsmå om hypnose, om mine kurser elle om jeg kan hjælpe dig med dine udfordringer, så tøv ikke med at ringe eller skrive. Jeg tilbyder desuden intro samtaler til kun 250 kr., hvis du vil være helt sikker på, at jeg er den, der skal hjælpe dig inden du booker en session eller et helt forløb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.