Kæmper du imod dig selv?

kvinde lægger arm med sig selv

Mange af os har lært, at når noget ikke fungerer, når vi har problemer eller skal skabe forandring i vores liv, så skal vi kæmpe. Vi skal være stærke, udholdende og bruge vores viljestyrke. Men hvem eller hvad er det i virkeligheden, vi kæmper imod?

Når du gerne vil tabe dig, hvordan motiverer du så dig selv?

Er du forstående og anerkendende overfor dig selv, når du tager for meget mad på din tallerken eller når lysten til sukker dukker op? Eller forsøger du i stedet at undertrykke dine følelser – de følelser, der giver dig lyst til at spise for meget eller tage et stykke slik? 

Og hvis du træder ved siden af, hvad gør du så? Trøster du dig selv og viser dig selv omsorg og forståelse? Eller skælder dig selv ud og straffer dig selv? Eller giver du op og fortæller dig selv, at du er håbløs og uduelig?

Jeg ved at mange kender scenariet!

Men det kunne være hunrede andre situationer, hvor du gerne vil ændre på en adfærd – motionere mere, stoppe med at ryge, skælde børn og mand mindre ud, slappe mere af, være mere glad, være mindre sur, undgå raserianfald osv.

Når du har den indstilling, at du skal kæmpe for at lave noget om, så bliver det dig selv, du kæmper imod. 

Nøglen til forandring er at blive ven med dig selv.

Når du har uhensigtsmæssige adfærdsmønstre, så handler det om, at du netop ikke er ven med dig selv og samtidig, at det lige præcis er det, du har brug for.

Når vi er stressede, triste, sure, ryger, spiser eller drikker for meget, så handler det om, a vi har uopfyldte behov og vi har følelser, der viser dette, men som vi ikke accepterer.

Så bliv din egen bedste ven!

Accepter dig selv som du er. Accepter dine følelser. Give dig selv opmærksomhed, omsorg, forståelse og anerkendelse. Det er det, du har brug for! Ikke skæld ud, pisk og straf!

Tagget , , , , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.