HVORDAN BEHANDLER DU DIG SELV?

Kvinde slår sig selv

Er du opmærksom på, hvordan du behandler dig selv?

For få år siden behandlede jeg ikke mig selv særlig godt. Fx røg jeg cigaretter. Og ud over det åbenlyse, at jeg sugede gift ind i min krop, så dulmede jeg mine følelser. Jeg ville ikke anerkende de følelser, jeg havde og det var faktisk ikke kun når jeg var ked af det, vred, bange, stresset og frustreret, det var også, når jeg var rørt eller overvældet af glæde. Jeg kunne ikke holde ud at mærke stærke følelser og ville helst bare have dem til at gå væk.

Et af problemerne dengang var, at jeg ikke var klar over, at jeg behandlede mig selv dårligt og undertrykte mig selv og mine følelser, men på et tidspunkt blev jeg bevidst om det og besluttede mig for, at jeg ville holde af mig selv og være god ved mig selv og så holdt jeg op med at ryge.

Første skridt, når vi vil forandre os og ændre vaner, er bevidsthed.

Hvordan behandler du dig selv?

Er du rar ved dig selv? Toldmodig og omsorgsfuld?

Accepterer du dine følelser? Accepterer du din krop? Lytter du til dine behov? Nærer du dig selv med sund mad og motion? Hvordan taler du til dig selv?

Forsøg den næste uges tid at være bevidst om, hvordan du behandler dig selv. Det kan måske virke lidt skizofrent, men prøv at forestille dig, at der er to af dig. Et barn og en forældre. Og læg så mærke til, hvordan deres forhold er. 

Tagget , , , , , , , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.